NOVI GLAS

“Elektro-Bijeljina” – “Ostvarili smo pozitivan finansijski rezultat i ispunili sve ciljevi u ovoj godini”

“Elektro-Bijeljina” ovu poslovnu godinu završiće pozitivnim finansijskim rezultatom i ispunjavanjem svih ciljeva za 2021. i naći se među najuspješnijim javnim preduzećima, saopšteno je iz ovog zavisnog elektrodistributivnog preduzeća.

U saopštenju je navedeno da je u toku značajan investicioni ciklus i svi kapitalni projekti u vezi sa izgradnjom i modernizacijom mreže i elektroenergetskih objekata idu zacrtanom dinamikom, što će biti od obostranog interesa kako za preduzeće tako i za krajnje kupce.

“Uspješno smo prošli kroz proces restrukturisanja i sada sa adekvatnim brojem
radnika, u potpunosti i kvaliteno, izvršavamo planirane aktivnosti. Tehnički parametri su i dalje na zavidnom nivou, posebno u segmentu smanjenja broja
zastoja na elektroenergetskoj mreži”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U saopštenju se ističe da će tekuću godinu završiti ispod planskih gubitaka, što je bio jedan od prioritetnih ciljeva “Elektro-Bijeljine”, značajno je popravljeno i finansijsko poslovanje, tako da preduzeće redovno izmiruje obaveze prema radnicima, javnim fondovima i Poreskoj upravi Republike Srpske.

S obzirom na razdvajanje djelatnosti u okviru “Elektroprivrede Republike Srpske”, zbog čega je “Elektro-Bijeljina” od 1. aprila preduzeće koje se isključivo bavi distribucijom električne energije, Uprava “Elektro-Bijeljine”, zajedno sa Nadzornim odborom, sprovodi politiku naplate zaostalih potraživanja kod svih kupaca koristeći mehanizam slanja opomena, navodi se u saopštenju.

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .