NOVI GLAS

Bijeljina – Mladi u akciji : Zasađeno novo drveće u MZ Ledinci (FOTO)

Povodom Međunarodnog dana djeteta juče je na prostoru mjesne zajednice Ledinci u Bijeljini organizovana akcija ozelenjivanja okoline.

U okviru ekološkog projekta “The fruit tree plantation drive’’ i u saradnji omladine MZ Ledinci i članova ACT fondacije BIH zasađeno je 20-tak sadnica raznog voća čiji će plodovi u budućnosti služiti kao hrana djeci i socijalno ugroženim kategorijama ljudi.

Voćke su zasađene u blizini sportskog igrališta na Ledincima na čijem uređenju omladinci iz te mjesne zajednice rade već niz godina i gdje provode svoje slobodno vrijeme u igri i druženju.

Omladinci ovog kraja već su u prethodnom periodu započeli formiranje zelenog pojasa oko pomenutog igrališta, a juče se okupilo njih petnaestak kako bi u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, nastavili sa ovom aktivnošću.

Ovo je druga humanitarno-ekološka akcija koju su organizovali članovi ACT Fondacije BIH za kratko vrijeme.

Naime, prije desetak dana u selu pored Priboja na Majevici članovi pomenute fondacije su zasadili oko 40 sadnica raznih voćki, čiji će plodovi takođe služiti kao hrana socijalno ugroženim kategorijama ljudi. Akcije su uspješno izvedene zahvaljujući donacijama i dobroj volji članova ACT fondacije BIH, te polaznika yoga škole “Svjetlost” iz Bijeljine i omladine MZ Ledinci.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .