NOVI GLAS

Milan Stojnić – na auto-trkama i u sedmoj deceniji života (VIDEO)

Gradiška ima brojne uspješne sportiste, glumce i umjetnike. Јedan od njih je i Milan Stojnić, najbrži od svih. U trkaćem autu, naravno.

Za Milana Džimija Stojnića čuli su svi koji bar nešto znaju o auto-trkama jer već 40 godina juri auto-stazama. I u 76. godini ne odustaje.

Vozački ispit položio je sa 18 godina, a prvi auto koji je kupio bio je fićo. A onda se, sasvim slučajno, upoznao i sa reli vožnjom.

– Mlad, pun sebe, krenem za Sarajevo i naiđem na reli. Tada, 1972. godine zvao se Јahorina. I kada sam vidio one trkače, od tada sam ih zavolio. Odmah poslije toga, spremio sam auto i krenuo – prisjeća se Stojnić.

Ponosni je vlasnik više od 380 pehara sa mnogih takmičenja, skoro i da im ne zna broj. Od zlatnih kaciga ima tri, a uskoro će dobiti i četvrtu. Od BIHAMK-a ima najveće priznanje – zlatnu značku. Ujedno je i počasni građanin rodne Gradiške, te sportista 2010. godine.

Nema trke u bivšoj Јugoslaviji na kojoj Džimi nije učestvovao, a dogodovštine ne bi stale ni u višesatnu priču. Najzanimljivija prisjećanja, ali i planove gradiškog “virtouza za volanom” pogledajte u prilogu.

 

 

 

(rtrs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .