NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina – Neobičan životni put Bijeljinke Dijane : Kako sam upoznala Gadafija (VIDEO)

Harizmatična Dijana Stevanović iz Bjeljine, koja je godinama živjela u Libiji, na dvorcu kod Gadafija, sa gledaocima ATV-a podijelila je svoje iskustvo ličnog frizera jednog od najmoćnijih ljudi na svijetu.

„Početak moje frizerske karijere počeo je u Libiji, nakon završenog školovanja, u saradnji sa jednom gospođom koja je bila iz naše zemlje, otvorila sam frizerski salon, i na samom početku naša klijentela je bila VIP. Što je kroz samo par mjeseci postala , svojevrsna ulaznicu u rezidenciju Gadafijevih“, kaže Stevanovićeva.

Dobivši „plavu propusnicu“ Dijana je na početku prvo uljepšavala samo Gadafijevu suprugu, da bi nakon izvjesnog vremena njena redovna mušterija postao i prvi čovjek Libije.

„Poslije tri mjeseca, gospođa Gadafi me pitala da li šišam muškarce, ja sam potvrdila, iako tog trenutka nisam mogla da znam za koga pita iz rezidencije . Kada se na vratima pojavila crnkinja u uniformi, i za njom je ušao Gadafi, bukvalno sam blokirala. Taj čovjek zrači nevjerovatnom harizmom, imala sam tremu, ruke su mi se tresle od straha. Rekao mi je ošišaćeš me kako ti ja kažem. Nakon čega sam mu se obratila na tečnom arapskom, što je njega iznenadilo, pitala sam ga da li mogu da sjednem da se smirim, i dalje sam se tresla od treme. Njemu je sve to bilo neobično, i priznao je da ga do tog trenutka niko nije pitao da sjedne u njegovoj blizini. Na šta sam mu odgovorila da je bolje da sjednem i smirim se , nego da mu drhtavim rukama odsječem uho, i završim u zatvoru, na šta se on glasno nasmijao, i tu počinje naša saradnja“, prisjeća se Stevanovićeva.

U obezbjeđenju Muamera Gadafija radile su isključivo žene. Dijana kaže da je njima ipak najviše vjerovao , što se na kraju ispostavilo ispravnim, jer su ga one posljednje napustile.

Uz Gadafijeve je bila do posljednjeg trenutka, sve uspomene vezane za tamošnji život su ostale, kada je iz ratom zahvaćene Libije uspjela da se sa bebom, suprugom i majkom, živa i zdrava vrati u Bijeljinu.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI