NOVI GLAS

Odbojkaši jure novo finale – Italija rival Srbiji na putu ka meču za zlato

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije večeras od 21 sat u Katovicama igra protiv Italije u polufinalu Evropskog prvenstva.

Aktuelni šampion Evrope igraće 12. put u polufinalu EP od 1995. godine, a srpski odbojkaši nisu učestvovali u borbama za medalje jedino 2009. i 2015. godine.

Sa večerašnjim rivalom u borbi za finale u Katovicama, Srbija je do sada 17 puta igrala na prvenstvima Evrope i zabilježila 10 pobjeda.

Selektor Slobodan Kovač nada se dobrom rezultatu i ističe da obje ekipe imaju motiv u večerašnjem meču.

Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobjedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspjela dva puta za redom da bude šampion – rekao je Kovač.

Posljednji duel Srbija i Italija su imale prije tačno 10 godina, na današnji dan u Beču, u finalu EP 2011. godine, kada je Srbija osvojila drugu titulu prvaka Evrope.

Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probaćemo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat – poručio je selektor “orlova”.

Meč Srbija i Italija (21) je drugo polufinale, dok će se u prvom sastati Poljska i Slovenija od 17.30 sati.

 

(tanjug)

POSTANIMO PRIJATELJI