NOVI GLAS

Velika akcija MUP-a Srpske – Policija pretresa Institut za javno zdravstvo Srpske i firmu “Travel4Fun”

U toku je velika akcija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u Banjaluci, u okviru koje policija pretresa Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

-Osim prostorija Instituta, u toku je pretres više privatnih firmi, a sve u vezi sa sumnjama u nezakonito poslovanje Instituta u postupku javnih nabavki medinske opreme – rekla je portparol Republičkog tužilaštva- Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala Dragica Tojagić.

Istakla je da se pretresi vrše po naredbi tog odjeljenja i da će više informacija biti poznato nakon završetka pretresa i istrage.

Portal Srpskainfo je javio da je uhapšeno nekoliko osoba i da je u pitanju je višemilionski kriminal, ali ova navode niko zvanično nije potvrdio. 

Nije zvanično potvrđena ni informacija koju je objavio ovaj portal da su u toku pretresi u agenciji „Travel for fan“ te da je uhapšen Saša Marković vlasnik te agencije.

Prema pisanju Nezavisnih, Institut za javno zdravstvo RS prošle godine je nabavio medicinsku opremu u vrijednosti od 1,8 miliona KM preko konzorcijuma dvije firme – turističke agencije “Travel4Fun” i firme “Promeding d.o.o” iz Laktaša.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske “Glasu Srpske” nisu mogli da kažu nikakve informacije o ovoj akciji.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI