NOVI GLAS

U Loparama obilježen Dan srpskog jedinstva : “Sloga za dobrobit majevičkog kraja i cijele Srpske”

Na inicijativu NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija u porti Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama organizovan je prijem za predstavnike političkih partija koje učestvuju u Skupštini ove lokalne zajednice, čime je obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Prijem su organizovali sveštenici protojerej Miloš Trišić i protonamjesnik Spasoje Radovanović.

“U ime crkve pozvali smo na jedinstvo svih za očuvanje Republike Srpske, očuvanje srpskog pisma ćirilice, kulture i vjerskih sloboda“, rekao je arhijerejski namjesnik tuzlanski, protojerej Miloš Trišić.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić podržao je ovu inicijativu episkopa Fotija.

“Ispred Srpske demokratske stranke mogu reći i obećati da ćemo se u političkom radu boriti na način da budemo bolji, a ne gori, da radimo na afirmaciji, zaštiti i razvoju naše Majevice i cijele Republike Srpske“, rekao je Savić.

I predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Loparama Stevan Sandić pozdravio je inicijativu vladike Fotija za okupljanje povodom Dana srpskog jedinstva i rekao da su korisna ovakva druženja vlasti i opozicije na lokalnom nivou.

“Danas smo radili u duhu sloge i jedinstva, za dobrobit naše lokalne zajednice i naše države i usaglasili se o rješavanju zajedničkih problema u interesu srpskog naroda na ovom području“, rekao je Sandić.

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .