NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina: Petrović najavio smjenu Sofrenića – Sofrenić : “Kako te nije sramota?!”

U završnici maratonske sjednice Skupštine grada Bijeljina, pred odbornicima gradskog parlamenta našao se Izvještaj o radu i plan rada Centra za socijalni rad Bijeljina.

Nakon što je Milorad Sofrenić, direktor Centra za socijalni rad, obrazložio izvještaj u prošloj i plan rada za narednu godinu, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u završnom obraćanju najavio je da će tražiti Sofrenićevu smjenu.

Petrović je svoje obraćanje povodom izvještaja započeo konstatacijom da je Sofreniću “glas drhtao na par trenutaka”.

Sofrenić je na to oštro odgovorio :

“Gradonačelniče, nekorektno je čovjeku koji ima posljedice korone, koji teško priča i teško diše, da vi kao medicinski radnik to imputirate. Neka vas je stid i sram, sram da vas bude! Budite sretni i zadovoljni što sam vas udostojio da izađem za ovu govornicu! Kako te nije sramota?!”. 

Dobacivanje je prekinuo predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević, nakon čega je Petrović je istakao da su pojedini dijelovi izvještaja šturi i nedovršeni, obrazloženi u svega nekoliko rečenica.

“To se moglo očekivati s obzirom da mi je jedinica za internu reviziju ukazala na nepravilnosti i eventualne prevare. U postupku revizije uočena su ekstremna odstupanja u budžetskoj potrošnji na poziciji jednokratnih novčanih pomoći. VIsoka koncentracija rashoda u jednom mjesecu, prekoračenje u broju korisnika i prekoračenje u iznosu doznaka uz naknadno relociranje 95% od inicijalno odobrenih sredstava”, obrazložio je Petrović. 

Nakon predstavljanja odbornicima i ostalih detalja izvještaja interne revizije, Petrović je najavio da će ispitati odgovornost trošenja sredstava.

“Za to sve je potrebno vrijeme. Iskoristiću ovu priliku da najavim da ćemo za narednu sjednicu Skupštine grada Bijeljina pisati obrzaloženje i ići sa inicjativom za smjenu direktora JU Centar za socijalni rad”, rekao je Petrović.

Izvještaj o radu Centra za socijalni rad grada Bijeljina usvojen je sa 18 glasova za.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .