NOVI GLAS

Bijeljina – Rasprava o “Vodovodu” : Direktor smijenjen, Izvještaj usvojen

Smijenjeni direktor bijeljinskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Predrag Perković optužio je danas gradonačelnika LJubišu Petrovića za neistine iznesene u obrazloženju njegove smjene i za potpunu nebrigu o preduzeću koje pijaćom vodom snabdijeva 90.000 građana Semberije.

Perković je smijenjen jutros, uoči sjednice Skupštine grada na kojoj je usvojen pozitivan izvještaj o poslovanju preduzeća u prošloj godini u kojoj nije bilo restrikcija ni problema u vodosnabdijevanju građana Bijeljine, gubici vode u mreži svedeni su sa 62 na 35 odsto, a procenat naplate usluge je 98 odsto.

On je tokom skupštinske sjednice odgovorio gradonačelniku da izvještaj o poslovanju “Vodovoda i kanalizacije” nije “friziran” i da uprkos njegovom ignorisanju proteklih devet mjeseci i bez zaključenog ugovora sa Gradskom upravom ovo preduzeće savjesno i odgovorno prema sugrađanima održava i kišnu kanalizaciju.

Odbornik SNSD-a Miroslav Milovanović kritikovao je potpuni nedostatak investiranja u širenje vodovodne mreže u Bijeljini, za šta je grad ranijih godina izdvajao od pola miliona do 800.000 KM.

Gradonačelnik LJubiša Petrović tvrdi da pozitivan izvještaj “Vodovoda i kanalizacije” ne sadrži sve relevantne podatke i da su poslovali nezakonito, a na sjednici je pola sata čitao izvještaj revizije koju je on izabrao i poslao u ovo gradsko preduzeće.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević kritikovao je Petrovića što izvještaj svoje revizije nije dostavio odbornicima, nego je od njegovog iščitavanja napravio predstavu na sjednici.

 

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI