NOVI GLAS

Bijeljina – Rasprava o “Vodovodu” : Direktor smijenjen, Izvještaj usvojen

Smijenjeni direktor bijeljinskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Predrag Perković optužio je danas gradonačelnika LJubišu Petrovića za neistine iznesene u obrazloženju njegove smjene i za potpunu nebrigu o preduzeću koje pijaćom vodom snabdijeva 90.000 građana Semberije.

Perković je smijenjen jutros, uoči sjednice Skupštine grada na kojoj je usvojen pozitivan izvještaj o poslovanju preduzeća u prošloj godini u kojoj nije bilo restrikcija ni problema u vodosnabdijevanju građana Bijeljine, gubici vode u mreži svedeni su sa 62 na 35 odsto, a procenat naplate usluge je 98 odsto.

On je tokom skupštinske sjednice odgovorio gradonačelniku da izvještaj o poslovanju “Vodovoda i kanalizacije” nije “friziran” i da uprkos njegovom ignorisanju proteklih devet mjeseci i bez zaključenog ugovora sa Gradskom upravom ovo preduzeće savjesno i odgovorno prema sugrađanima održava i kišnu kanalizaciju.

Odbornik SNSD-a Miroslav Milovanović kritikovao je potpuni nedostatak investiranja u širenje vodovodne mreže u Bijeljini, za šta je grad ranijih godina izdvajao od pola miliona do 800.000 KM.

Gradonačelnik LJubiša Petrović tvrdi da pozitivan izvještaj “Vodovoda i kanalizacije” ne sadrži sve relevantne podatke i da su poslovali nezakonito, a na sjednici je pola sata čitao izvještaj revizije koju je on izabrao i poslao u ovo gradsko preduzeće.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević kritikovao je Petrovića što izvještaj svoje revizije nije dostavio odbornicima, nego je od njegovog iščitavanja napravio predstavu na sjednici.

 

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .