NOVI GLAS

Bijeljina – Korona i kod najmlađih : “Virus potvrđen kod 32 djece školskog uzrasta”

Gradski štab za vanredne situacije Bijeljina naložio je intenzivan inspekcijski nadzor u osnovnim i srednjim školama u sprovođenju epidemioloških mjera usljed porasta broja potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona kod djece školskog uzrasta, kojih je trenutno 32.

Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području grada Bijeljina obavezne su da o pojavi virusa redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradski štab za vanredne situacije.

Škole su dužne da, u slučaju potrebe, dostave prijedlog o obustavljanju nastave, odnosno predlože odvijanje nastave na daljinu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradski štab za vanredne situacije produžio je postojeće mjere u vezi sa virusom korona na području grada do 27. septembra.

Naredbom o obaveznom sprovođenju mjera je izvršeno usklađivanje mjera sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije koji je donesen juče.

Iz Gradskog štaba su apelovali da se što više građana vakciniše protiv virusa korona.

Odjeljenjima za inspekcijske poslove i komunalne policije naloženo je da, u saradnji sa nadležnom republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem propisanih mjera na području grada.

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI