NOVI GLAS

Vulin i Cikotić u Zvorniku: “Za kriminalce ne postoje granice, oni u Boga ne veruju”

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Zvorniku s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

Razgovarali su o mnogim bitnim temama, a potpisan je i Aneks Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prelazu Bratunac (novi most) – Ljubovija (novi most). Takođe, razgovaralo se o borbi protiv kriminala.

Kako je rekao Cikotić, danas su učestvovali u važnom sastanku, te su prvi put imali priliku da imaju kompetentnu zastupljenost dva ministarstva ali i agencija koje su nadležne za borbu protiv organizovanog kriminala, prijetnji i bezbjednosnih izazova.

“Mislim da smo danas postigli jednu vrstu očekivanog razumijevanja. Danas smo odgovarali otvoreno i konkretno. Dotakli smo se ilegalnih migracija koje su jedna ozbiljna prijetnja i za Republiku Srbiju i BiH. Otvorili smo mogućnosti proširivanja saradnje tamo gdje postoji obostrani inters, i u tom pogledu cijenim da je danas sastanak veoma konstruktivan i mislim da će značiti kao jedan iskorak između BiH i Srbije”, naveo je Cikotić.

Vulin je istako da mu je veliko zadovoljstvo što su imali priliku da potpišu sporazum koji će život ljudima učiniti lakšim i boljim.

“Predugo smo čekali da most bude u funkciji. Predugo čekamo da ljudi skrate vrijeme kad budu putovali, da roba pojeftini. Predugo smo čekali zbog birokratije da ono u šta smo zajedno uložili nadu i trud i novac da bude na raspolaganju svim ljudima koji žive sa obje strane Drine. Ovo je veliki i dobar dan za sve one koji žive sa obje strane Drine. Kretaćemo se brže. Biće jeftinije i kontorolisanije. Nikad ne smijemo dozvoliti da ove stvari čekaju. Most ne spaja samo dvije opštine nego sve nas i daće nam priliku da se bolje upoznamo”, naveo je Vulin.

Borba protiv kriminalaca

Govoreći o ilegalnim migracijama, o kojima su razgovarali, kazao je da niko ne želi da postane parking za migrante.

Razgovarali su i borbi protiv kriminala.

“Kriminalci u Boga ne vjeruju, oni nemaju nacionalnih, ni vjerskih predrasuda, za njih ne postoje granice. Kad je već tako onda protiv njih se moramo boriti na isti način”, kazao je.

 

(b92)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .