NOVI GLAS

“Belivuk nije član SNS, a i da jeste, uhapšen je”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Veljko Belivuk nije član Srpske napredne stranke, ali i da jeste, kaže, to samo govori u pozitivnom svjetlu o SNS, jer je Belivuk uhapšen.

“To nije tačno, ali i da jeste, ne razumijem… pa mi hapsimo ministre, poslanike, predsjednike opština iz SNS. Nisam shvatio smisao toga, to bi valjda govorilo u dobrom svjetlu o SNS, a ne u lošem”, rekao je Vučić na pitanje da li je Belivuk član SNS, kao što je on, navodno, rekao u iskazu pred tužilaštvo.

Vučić je primjetio i da DS, kako je rekao, nikada nije smjela da kaže koliko je novca uzeo Dragan Ðilas.

“Tadić je svima to govorio, ali ne javno, sve dok nije pao sa vlasti. Ali, nisu procesuirali nikoga”, rekao je Vučić

On je dodao da u ovom trenutku, realno, SNS ima između 400.000 i 500.000 članova koji obnavljaju članarinu, pitajući da li stvarno neko misli da niko od njih neće da počini neko krivično djelo, i kako stranka može da odgovara za svakoga od tih ljudi.

Upravo je, kaže, suština vladavine prava u tome da su svi jednaki pred zakonom, te da i oni, kao i svi drugi, moraju da odgovaraju ukoliko počine neko krivično djelo.

“Belivuk nije član stranke, ali ne razumijem šta bi to promijenilo osim u pozitivnom smislu, imajući u vidu reakciju države”, ponovio je Vučić.

On je dodao i da SNS nije elitistička stranka, nikome ne brani da bude njen član, te da on ne pripada krugu koji će reći nekome da je “pjevač, pa je glup”, a on je “pametniji iako mu je zanimanje nikakvo”.

Takvi su, kaže, razni analitičari i političari, koji bi da “dole pamet”, a od škole “imaju veliki odmor”, ali se u tome, dodaje, vidi razlika.

 

(tanjug)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .