NOVI GLAS

Bijeljina – Petrović: Samo vakcinacijom možemo pobijediti virus korona (VIDEO)

Prvi čovjek Bijeljine primio je “Astra zeneka” vakcinu. On ističe da se jedino vakcinacijom može pobjediti epidemija virusa korona.

Kako bi ukazao na važnost imunizacije u borbi protiv virusa korona gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović vakcinisao se danas u vakcinalnom centru Doma zdravlja Bijeljina.

Prvi čovjek Bijeljine primio je “Astra zeneka” vakcinu. On ističe da se jedino vakcinacijom može pobjediti epidemija virusa korona.

“Obaveza i dužnost građanska je da polako u ovoj stabilnoj epidemiološkoj situaciji koja trenutno vlada budemo odgovorni i da se vakcinišemo. Da steknemo kolektivni imunitet, jer je to garant da ćemo zaštiti sebe i svoje najmilije i ukoliko dođe do zaražavanja biće lakši simptomi. Vakcinacija je jedini način da izađemo iz ove situacije i pobjedimo virus”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Odziv građana Bijeljine na vakcinaciju je ogroman i do sada se vakcinisalo 14.500 građana, a 7.500 je revakcinisano. Ove sedmice se nastavlja masovna vakcinacija bez zakazivanja, a očekuje se i revakcina “Sputnjika V” – istakla je direktor Doma zdravlja Dr Danijela Đukin.

Ona je napomenula da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović primajući vakcinu dao primjer mladim stanovnicima Semberije.

“U vakcinalnom centru, na ponos grada i na naš ponos, tu je sa nama naš gradonačelnik doktor Ljubiša Petrović koji je, zabilježili ste, primio vakcinu. On je mlad čovjek 1988.godište odazvao se na vakcinaciju, ali i da pokaže mladima da treba da se vakcinišu ”, dodaje direktor Doma zdravlja, Bijeljina.

Petrović je uputio apel svim građanima koji se još nisu vakcinisali da dođu i to učine prije nadolazećeg novog talasa epidemije, takozvanog “Delta soja”, čije širenje se očekuje, prije jeseni.

 

(rtvbn)

POSTANIMO PRIJATELJI