NOVI GLAS

Dodik najavio sjednicu Narodne skupštine za petak

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske povodom odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca” biće održana u petak, 30. jula, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Poslije sastanka predsjednika svih parlamentarnih stranaka povodom najnovije Inckove odluke, Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da su dogovorili da na sjednici donesu dva zakonska rješenja o kojima su se saglasili.

On je dodao da su na današnjem sastanku u Banjaluci dogovorili da sjednica Narodne skupštine bude zatvorena za javnost.

Dodik je rekao da se ovo nametanje odbacuje kao ništavno i da od danas srpski politički predstavnici u Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH neće učestvovati u radu i odlučivanju dok se ne vidi na koji način se suprotstaviti ovome i obezbijediti mehanizam da više nema nametanja.

On je istakao da visoki predstavniok koji dolazi nema legitimitet i da više neće biti prihvaćena nijedna odluka.

Današnji sastanak sazvao je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilovića, koji je i lider Demosa, a prisustvovali su mu i predsjednik Srpske Željka Cvijanović, lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, predsjednik SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske N enad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI