NOVI GLAS

Povećan broj dolazaka stranih turista u Srpskoj

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je danas da je u Srpskoj povećan broj dolazaka stranih turista zahvaljujući stabilnoj epidemiološkoj situaciji u odnosu na zemlje u regionu.Turizam je grana privrede za koji vjerujem da će se brzo oporaviti. Masovnim procesom vakcinacije treba da doprinesemo sigurnom okruženju – rekla je Gašićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da je Trebinje vodeći grad ljetnog turizma u Republici Srpskoj ističući da je na zavidnom nivou i posjeta domaćih i stranih turista banjskim kapacitetima i planinama.

Kroz promociju domaćih destinacija u protekloj godini, iako smo bili u godini pandemije virusa korona, vidljivo je da su se građani sami upoznali sa domaćim destinacijama i da te informacije šire dalje – istakla je Gašićeva.

Ona je rekla da je projekat turističkih vaučera odličan za lokalne poljoprivredne subjekte koji se bave ugostiteljstvom i turizmom i pružanjem usluga smještaja.

Nadamo se da će ovaj projekat nastavi da živi ne samo u uslovima pandemije i da će pomoći privrednim subjektima, te da će postati redovan kojim ćemo približiti naše destinacije domaćim građanima i stranim turistima – zaključila je Gašićeva.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .