NOVI GLAS

Bijeljina – Studenti uskoro na praksi u Skupštini grada – Đurđević i Marković potpisali Memorandum o saradnji

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu dr. Goran Marković potpisali su danas Memorandum o saradnji i razumijevanju između ove visokoškolske ustanove i Skupštine grada Bijeljina.

Kako je istakao Marković, ovo je važan dokument koji je formalizovana i institucionalizovana saradnja između ove dvije institucije.

“Na taj način možemo osigurati da Pravni fakultet pruža pomoć gradu i Skupštini grada Bijeljina ako se pokaže neophodna u smislu izrade pravnih akata koji su u nadležnosti Skupštine grada.” S druge strane, Gradska skupština može prvenstveno pružiti studentsku praksu našim studentima, jer Pravni fakultet ima bogatu i razvijenu studentsku praksu “, rekao je Marković.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izrazio je zadovoljstvo što kao bivši student Pravnog fakulteta UIS-a ima priliku da na ovaj način nastavi saradnju sa njima.

„Posebno mi je zanimljiv dio koji se odnosi na studentsku praksu, da studenti prisustvuju sjednicama Gradske skupštine, kako bi vidjeli kako se donose odluke koje su važne za sve građane. Mislim da bi bila dobra ideja organizovati simulaciju skupštine za studente, gdje bismo ih podijelili na fiktivne ili postojeće stranke i dali im priliku da organizuju sjednicu skupštine u sali”, rekao je Đurđević, dodajući da je u planu organizovanje okruglih stolova i seminara.

Kako su istakli potpisnici, ovaj memorandum će omogućiti da se, pored pravosudnih institucija, studentska praksa proširi i na jedinice lokalne samouprave.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .