NOVI GLAS

Lopare – Otvorena izložba i održano predavanje Slobodana Simikića (FOTO)

“Izgubljeno carstvo” naziv je otvorene izložbe i putopisnog predavanja koje je u Centru za kulturu Lopare održao Slobodan Simikić.

Slobodan Simikić je čovjek avanturističkog duha, alpinista, svjetski putnik koji je posjetio mnoge destinacije na planeti Zemlji.

On je u svojoj izjavi novinarima rekao je da je imao nekoliko izložbi u Brčkom i Bijeljini i da mu je ovo treća izložba u Loparama. Simikić je saopštio da izložbe dolaze nakon interesantnih putovanja.

“Mongolija je jedna daleka zemlja, koju predstavljam svojim sugrađanima, prilično je zanimljiva i o njoj se vrlo malo zna”, riječi su svjetskog putnika iz Lopara.

Simikić je Mongoliju dočarao izložbom živopisnih fotografija, zajedno sa pratećim tekstovima, a trajaće pet dana u Centru za kulturu Lopare.

Pored toga autor je održao predavanje na kojem je, prezentacijom, ispričao svoja iskustva stečena u ovoj azijskoj zemlji, njenoj bogatoj istoriji, geografiji, flori i fauni, načinu života sadašnjih stanovnika, te se osvrnuo na neizbježnog osnivača mongolskog carstva Džingis-kana.

Na insistiranje svojih prijatelja, Simikić je izbrojao da je posjetio 75 priznatih i dvije države koje nisu službeno priznate, da je plivao i plovio na 15, a možda i 16 mora.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić rekao je da je Simikić posjetio mnoge zemlje svijeta i da je u svakoj predstavio ovu lokalnu zajednicu.

“Možemo reći da je bio ‘ambasador’ Lopara i Republike Srpske u svakoj zemlji koju je posjetio”, istakao je Ristić i izrazio zahvalnost publici koja je u velikom broju došla na ovaj događaj.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .