NOVI GLAS

Bijeljina – Iz Policijske uprave poručuju da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Bijeljina je zadovoljavajuće. Iako se tokom ovog mjeseca u gradu dogodila pucnjava te jedno putničko auto zapaljeno, građani nemaju razloga za veću zabrinutost, tvrdi policija.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina procesuirali su počinioce ovih djela, jedna osoba je u zatvoru, a istrage se vode u saradnji sa nadležnim tužilaštvima te se po tim predmetima nastavlja rad – saopšteno je na redovnoj pres konferenciji Policijske uprave Bijeljina.

U proteklih 6 mjeseci, ukupan broj krivičnih djela smanjen je za 6,2 odsto Za 64 odsto smanjen je i broj prekršaja iz oblasti narušavanja javnog reda i mira ali i saobraćaja. Posebni rezultati u ovom periodu postignuti su u oblasti privrednog kvaliteta. Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić podsjetio je da je otkriveno 38 krivičnih djela u kojima je pričinjema materijalna šteta od 16. 632.934 maraka dok protivpravna korist iznosi oko 5 miliona maraka.

U prvoj polovini ove godine na ovom području evidentirano je ukupno 395 krivičnih djela a nadležnim tužilaštvima podnijeto je 326 izještaja protiv 384 osobe.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić precizirao je i da su rasvijetljena četiri krivična djela razbojništva i da je smanjen broj i otuđenja motornih vozila.

U ovom periodu kontrolisano je 153 lica afroazijskog porijekla, najveći dio iz Maroka, Afganistana, Pakistana i Libije ali nije bilo izvršenja krivičnih djela od strane ovih lica.

Grad Bijeljina i Policijska uprava Bijeljina osnovali su i Forum za bezbjednost čiji je cilj da se bezbjednost građana i njihove imovine podigne na viši nivo.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI