NOVI GLAS

PU Bijeljina savjetuje građane kako da se zaštite od lopova – Poseban oprez u sezoni godišnjih odmora!

Policijska uprava Bijeljina apeluje da građani prilikom odlaska na godišnji odmor zaštite svoju imovinu kako njihov dom ne bi bio meta potencijalnog napada lopova.

Iz Policijske uprave Bijeljina je saopšteno da statistika pokazuje da se najviše provala u stanove događa za vrijeme godišnjeg odmora i u dane vikenda kada ljudi nisu od kuća.

– S ciljem pružanja adekvatnije zaštite, savjetujemo da građani i sami preduzmu određene mjere zaštite. Ako idete na godišnji odmor o tome obavijestite komšije kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok vi niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu, pomoćnu bravu – dodaje se u apelu.

Policijska uprava Bijeljina savjetuje građanima koji idu na odmor da nakit i novac povjere na čuvanje rodbini ili stave u sef neke banke.

– Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lakšeg pronalaska, zapišite serijske brojeve skupocijenih uređaja (tehničke robe) i oružja – navodi se u saopštenju.

Policijska uprava savjetuje da građani ne spuštaju roletne na prozorima do kraja, jer izvršioci krivičnih dijela na štetu imovine i to prate.

– Ako primijete da su roletne supuštene više dana, odmah će zaključiti da u stanu nema nikog. Ne ostavljajte poruke na društevnim mrežama i drugim javnim mjestima, a o svom odsustvu obavijestite samo one koje je neophodno – poručili su iz Policijske uprave Bijeljina.

Građanima je upućen apel da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila.

– Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica prijavite na broj 122 koji je besplatan, ne morate se predstavljati, poziv može biti anoniman – napomenuli su iz Policijske uprave Bijeljina.

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .