NOVI GLAS

Bijeljina – Predstavnici beogradske “Laste” u radnoj posjeti Bijeljini

Gradonačelnik LJubiša Petrović razgovarao je danas sa sa predstavnicima beogradskog preduzeća „Lasta“, koje bi savjetodavno svojim znanjem i iskustvom pomoglo da građani Bijeljine u narednom periodu dobiju kvalitetan prevoz i saobraćaj.

Nakon sastanka posjetili su i gradilište nove Autobuske stanice u Bijeljini.

Direktor preduzeća „Lasta“ Vladan Sekulić izjavio je da nova stanica u Bijeljini predstavlja moderan objekat.

„Prezadovoljni smo onim što smo mogli da vidimo. Velika stavr je da građani Bijeljine imaju ovako moderan objekat Autobuske stanice. Naša kompanija naredne godine slavi 75 godina postojanja tako da sebi možemo dozvoliti da se pojavimo u jednoj savjetodavnoj ulozi. „Lasta“ je spremna da aplicira i da se uključi kako bi građani Bijeljine dobili kvalitetan prevoz. Mi to sa svojim kapacitetima možemo da preuzmemo“, izjavio je direktor beogradske „Laste“ Vladan Sekulić.

Gradonačelnik LJubiša Petrović dodao je da je u prijateljskoj atmosferi razgovarano o pitanjima koja se odnose na funkcionisanje nove Autobuske stanice i organizovanje saobraćaja u gradu.

„Od preduzeća „Lasta“ i generalnog direktora dobili smo kvalitetne informacije o funkcionisanju gradskog saobraćaja u drugim lokalnim zajednicama. Oni su naši iskreni prijatelji u pronalaženju rješenja koja će građanima ponuditi funkcionalan gradski i prigradski prevoz. Iz njihovih praktičnih saznanja i bogatih iskustava preuzećemo sve ono najbolje. Otvoreni smo i opredijeljeni za saradnju u smislu organizovanja funcionalnog i bezbjednog prevoza putnika i organizovanja gradskog i prigradskog prevoza“, izjavio je Petrović.

Nova Autobuska stanica izgrađena je na površini od 13.115 metara kvadratnih sa tri dolazna i sedam polaznih perona i 12 parking‐mjesta za autobuse, sa parking površinom za parkiranje putničkih vozila. Ukupna vrijednost Ugovora je 3.200.000 KM.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI