NOVI GLAS

Bijeljina – Rasprava Petrovića i Sofrenića : “Strujni udar za radnicu i sva familija pod jednim krovom”

U nastavku sjednice Skupštine grada Bijeljina koja je održana danas, veliku pažnju privukla je rasprava od Informaciji o zaštiti djece sa posebnim potrebama, prije svega zbog pojavljivanja direktora Centra za socijalni rad Milorada Sofrenića, protiv kojeg je Gradska uprava prije nekoliko mjeseci podnijela i krivičnu prijavu zbog nenamjenskog trošenja sredstava. 

Sofrenić se u uvodnom izlaganju, pored same informacije koja je bila predmet rasprave, osvrnuo i na to što novoizgrađena zgrada Centra za socijalni rad nema upotrebnu dozvolu, iako je u funkciji već oko 15 mjeseci. On je apelovao na Gradsku upravu, u čijoj je nadležnosti izdavanje te dozvole, da to uradi što prije, a jednim primjerom je ilustrovao sadašnju situaciju u objektu. 

“Imali smo situaciju da je jedna radnica doživjela strujni udar dok je čistila. U pločicama su bila dva kabla, dok ih je brisala doživjela je strujni udar, a mislim da je moglo doći i do većih posljedica. Ovdje skrećem pažnju javnosti da to mora da se ubrza, i da se ta upotrebna dozvola riješi”, rekao je Sofrenić.

Na to su reagovali i odbornici, koji su bili iznenađeni tim slučajem, te istakli da, pod takvim okolnostima nije ni trebalo Centar useljavati u takav objekat, te upitali ko bi bio odgovoran da se pomenutoj radnici nešto desilo. 

Sofrenić je pojasnio kako je došlo do toga da Centar za socijalni rad počne sa radom u, očigledno, neuslovnom objektu.

“Prošle godine, krajem marta, donijeta je odluka da se Centar za socijalni rad po hitnom postupku, u roku od 48 sati, preseli iz prostorija koje je koristio u Bolnici u novoizgrađenu zgradu. Mi smo te prostorije u Bolnici morali da oslobodimo zbog smještaja kovid bolesnika i po odluci kriznog štaba smo morali da preselimo u tu zgradu”, kazao je Sofrenić.

O pomenutoj temi se oglasio i gradonačelnik, koji je rekao da je na izvođaču radova, a u pitanju je firma “Tekton” iz Banjaluke, da otkloni nedostatke i neusklađenosti sa projektom, nakon čega će dozvola biti izdata. 

“Nisam čuo ni da se direktor glasno bunio kad se useljavao u objekat da nema on nema upotrebnu dozvolu. Ali, slažem se da je odgovornost podjednaka”, rekao je Petrović.

“Gradska uprava Bijeljina nikada nije dobila tabelarni prikaz zaposlenih u Centru za socijalni rad u Bijeljini, imajući u vidu, direktore, da smo prilikom obilaska mogli vidjeti da ste svu bližu familiju uspjeli da skupite pod jednim krovom”, dodao je Petrović obraćajući se Sofreniću, čime je i zaključio svoje izlaganje o Informaciji Centra za socijalni rad gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Podsjetimo i da je Informacija Centra za socijalni rad u Bijeljini danas u skupštini usvojena – jednoglasno.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI