NOVI GLAS

Bijeljina – Saopštenje Pokreta za Bijeljinu : “Skandal i sramota!”

Pokret za Bijeljinu uputio je danas saopštenje za javnost u kojem se gradonačelnik LJubiša Petrović i njegovi saradnici optužuju da su odbili da ugoste djecu sa Kosova i Metohije.  

Saopštenje Pokreta za Bijeljinu prenosimo u cjelosti: 

“Neshvatljivo, ponižavajuće, sramota, skandalozno… Koju riječ izabrati za postupak gradonačelnika i njegovih izabranika da U IME BIJELJINE ODBIJU DA UGOSTE DJECU SA KOSOVA I METOHIJE?!! Iako su drugi gradovi I opštine u Srpskoj prihvatili goste.

Povelja o bratimljenju Grada Bijeljina i Peći/ Goraždevca potpisana je 2013. godine. Djeca koja žive u uslovima ograničenog kretanja dolazila su u Bijeljinu i Republiku Srpsku kako bi uživala u slobodi, stekla prijatelje, dobila podršku, ljubav, dio hrabrosti

Projekat je prošle godine poremetila korona. Ovog juna bolest je popustila, broj vakcinisanih se povećao, dozvoljena su okupljanja do 100 ljudi, svadbe, odlasci na more. Ali…LJUBIŠA PETROVIĆ I NJEGOVI ,,SARADNICI” PROTEKLIH DANA DONIJELI SU ODLUKU DA OSRAMOTE I SEBE I FUNKCIJE KOJE OBAVLJAJU:

Na najavu organizatora da će projekat biti obnovljen GRADONAČELNIK I ,,SARADNICI” SU ODGOVORILI DA GRAD BIJELJINA OVE GODINE NE MOŽE PLANIRATI PRIJEM DJECE SA KOSOVA I METOHIJE.

Pokret za Bijeljinu poziva građane da, nakon ovakvog SKANDALA, ozbiljno razmisle sa kakvim se problemima suočavamo zbog loših poteza gradonačelnika i njegovih izabranika na rukovodećim pozicijama u gradskoj upravi.

Ovo više nije pitanje nesposobnosti koju grupa neodgovornih demonstrira iz dana u dan, ovo je izdaja naših najmlađih junaka sa Kosova i Metohije, naših nasljednika.. Ironično je da će djeca ući u Srpsku preko Pavlovića mosta, ali će Bijeljinu vidjeti samo kroz prozor autobusa, dok budu odlazili kod prijatelja u druge gradove!

Vladika Rade je davno rekao: ,,Svak se rodi da po jednom umre, ČAST I BRUKA ŽIVE DOVIJEKA”.”

Informativna služba Pokreta za Bijeljinu”

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .