NOVI GLAS

Bijeljina – Petrović odgovorio : “LažI kvazipolitičara prerastaju u patologiju”

Nakon što je u saopštenju Pokreta za Bijeljinu Gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem optužena da je odbila da ugosti djecu sa Kosova i Metohije, odgovor je stigao iz Gradske uprave.

Saopštenje gradonačelnika Petrovića i njegovih saradnika prenosimo u cjelosti : 

“Posljednje bezočne laži SNSD-ovog lokalnog satelita Pokreta za Bijeljinu da je gradonačelnik LJubiša Petrović odbio da ugosti djecu sa Kosova i Metohije, još jedna su potvrda upornih izmišljotina, kojima marionetice i minorne političke figurice bezuspješno pokušavaju obmanjivati javnost, dodvoravajući se tako svojim moćnim gazdama!

Prije nego što u javnost lansiraju svoje neukusne bljuvotine, bolje bi im bilo da su se konsultovali sa koalicionim drugovima. Među njima je i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare Predrag Račanović, u čijem zvaničnom dopisu Gradskoj upravi od 25. maja ove godine navodi da u ovom momentu nije moguće realizovati Projekat „Spojimo djecu sa KiM i Republike Srpske“, s obzirom na to da je u Srpskoj na snazi vanredna situacija zbog virusa korona, te da je obaveza provođenje svih propisanih mjera.

Kabinet gradonačelnika je upravo iz tih razloga, poštujući nadležnost Aktiva i protivepidemijske mjere, podržao stav ovog relevantnog prosvjetnog tijela, ne dopuštajući sebi samovolju i avanturizam u teškim pandemijskim uslovima. Pritom, u vidu bi trebalo imati i činjenicu da je Odbor za pomoć KiM tek 7. juna od Republičkog štaba za vanredne situacije dobio podršku za realizaciju projekta, a da je školska godina završena samo dan kasnije, što nameće logično pitanje – da li je realno i izvodljivo da se za samo jedan dan organizuje ovakav projekat?!

Možda jeste u fantazijama vođe malobrojnog Pokreta za Bijeljinu, čiji se politički snovi, nažalost, ostvaruju i bolje nego što ih je mogao usniti! Tako je u tri mandata ispod zastave Srpske radikalne stranke na krilima lažnog patriotizma i nacionalizma zavaravao građane i bezobzirno se bogatio, a kada mu je radikalska sreća okrenula leđa, lokalni potrčko pokrenuo je „kombi“ pokret, kojim se samo on dovezao do cilja, trijumfujući u preplaćenoj fotelji potpredsjednika Skupštine Grada Bijeljina, istovremeno žrtvujući sve one koji su na tom putu gurali „kombi“.

Oni čiji tobožnji patriotizam godinama samo njima donosi finansijsku korist, najmanje imaju prava da u usta stavljaju Kosovo i Metohiju, a još manje tuđu djecu, jer upravo zbog takvih parazitskih pojava, mnoga ostaju gladna.

Gradonačelnik LJubiša Petrović i pomenuti saradnici”

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .