NOVI GLAS

Skandal! – Košarkaški savez BiH izbacio Igokeu, Borac i Spars u niži rang

Košarkaški savez BiH izbacio je Igokeu, Spars i Borac iz Banjaluke iz Prvenstva BiH nakon što se nisu pojavili na završnom Final Four turniru prošlog vikenda u Širokom Brijegu.

Ovogodišnji Fajnal For izazvao je mnoge kontroverze i to prvobitno nakon što je pet klubova učesnika Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da ne žele igrati završni turnir, odnosno da prihvataju postojeće stanje na tabeli i da se prvoplasiranoj ekipi iz Lige 6 Igokei, dodijeli titula prvaka.

Ubrzo je Igokea otkazala domaćinstvo Final Foura i Košarkaški savez BiH ga je dodijelio Širokom, ujedno i jedinom od šest timova iz Lige za prvaka koji je želio igrati završnicu, a kako se pomenuti klubovi nisu pojavili na završnici Prvenstva BiH, KS BiH donio je rigoroznu odluku i izbacio klubove iz prve lige.

Takođe, svi klubovi su kažnjeni sa 3.000 KM, a potvrđena je i titula prvaka za Široki Brijeg, prenosi Klix.

Ono što je izvjesno jeste da će kažnjeni klubovi nastaviti borbu, tražiti smjenu generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana i poništenje ovih odluka.

Sparsi, Borac i Igokea tvrde da je Čolan samoinicijativno donio ove odluke ne poštujući i ne uvažavajući Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH.

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .