NOVI GLAS

Šampionat Evrope u fudbalu – Sutra počinje “najčudniji” EURO u istoriji

Dugo čekani šampionat Evrope u fudbalu, bez dileme “najčudniji” u istoriji, počinje sutra u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

Borba za titulu šampiona Evrope odložena je za godinu dana zbog pandemije virusa korona, a sada će se igrati u tzv. kontrolisanim uslovima, sa djelimično popunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

Sem u Rimu, šampionat će se igrati u Amsterdamu, Glazgovu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glazgovu, Minhenu, Sankt Peterburgu i Sevilji, s tim da će se završnica, dva polufinala i finale, 11. jula, odigrati na londonskom Vembliju.

U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Sjeverna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češka, u E grupi Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugal, Mađarska, Njemačka i Francuska.

Titulu brani Portugal, koji je prije četiri godine u finalu savladao Francusku, u međuvremenu osvojio LIgu nacija i predvođenaKristijanom Ronaldom svakako je jedan od favorita.

Bukmejkeri procjenjuj da je favorit broj 1 svjetski šampion Francuska, koja ovaj put ima i Karima Benzemu, potom slijede Englezi, dobrim dijelom zbog činjenice da su domaćini u završnici, tradicionalno Nijemci i Italijani, naravno Belgijanci i iz drugog plana svjetski vicešampioni Hrvati.

Srbija ni ovaj put neće učestvovati, nakon poraza u baražu protiv Škotske, čime je nastavljen loš niz dug dvije decenije, pošto je srpski tim posljednji put nastupio na EURO 2000, tada pod imenom Jugoslavija.

 

(tanjug)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .