NOVI GLAS

Drogu sadili u kanti – U šumi pronađen zasad indijske konoplje (FOTO)

Dobojska policija traga za nepoznatim osobama koje su na veoma nepristupačnom terenu zasadili i uzgajali indijsku konoplju, potvrđeno nam je u policiji.

Droga je pronađena u šumi, a do tog mjesta je vodio veoma nepristupačan put. Posebno je zanimljivo što su dileri drogu zasadili u kante za boju i sakrili je u staroj napuštenoj kući.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je droga otkrivena u sklopu akcije „Plantaža“ dok je policija obilazila sumnjiva mjesta.

Postoje uvijek lokacije koje su nepristupačne i skrivene, pa su zbog toga pogodne dilerima da tu uzgajaju drogu. Upravo zbog toga policija često obilaze takve lokacije – kaže naš sagovornik.

Dodaje da je upravo takav bio i ovdje slučaj, te da su u toj kući našli kante sa stabljikama indijske konoplje.

Portparol Policijske uprave Doboj, Dragana Kerkez, rekla je da su njihovi pripadnici pronašli devet stabljika indijske stabljika konoplje dužine do 40 centimetara.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da ovdje postoje obilježja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga – istakla je Kerkezova.

Dodaje da će njihovi službenici nastaviti s provođenjem kontinuranih planskih aktivnostu u cilju suzbijanja i otkrivanja svih oblika protivpravnih radnji, a koje se odnose na nabavljanje, stavljanje u promet i konzumiranje opojnih droga.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI