NOVI GLAS

Bijeljina – Prekinuta sjednica Skupštine grada, nastavak u utorak

Sjednica Skupštine grada Bijeljina je prekinuta zbog isteka radnog vremena, a dogovor je da se zasijedanje nastavi u utorak od 09 časova. 

Kako je novinarima rekao predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, sjednica je prošla u fer i korektnoj atmosferi, a rasprave su, zahvaljujući dobroj pripremljenosti učesnika, bile konstruktivne. 

“Na današnjem zasijedanju usvojene su 23 tačke dnevnog reda, ostalo nam je još desetak za nastavak sjednice. Danas smo usvojili odluke koje se tiču izvršenja budžeta, odluke koje se odnose na pristupanje izradi strateških dokumenata, potom odluke koje imaju imovinsko-pravni karakter”, rekao je Đurđević nakon sjednice. 

On je dodao da su u drugom dijelu današnjeg zasijedanja bile razmatrane tačke koje se odnose na odluke o subvencijama za novorođenčad i subvenciju za roditelje čija se djeca nalaze u privatnim vrtićima. Iako one nisu usvojene, postignuta je neka vrsta konsenzusa između većine i opozicije. 

“Saglasni smo oko toga da je te tačke potrebno dodatno obraditi. Odbornici su po pitanju njih ukazivali na veliki prostor da se te odluke unaprijede. Odlukom je definisano da se po 100 KM uplati od strane grada za svako novorođenče, međutim, bilo je diskusija i amandmana da se taj iznos poveća. Neke stvari u toj odluci su proglašene spornim, kao što su – da li može zahtjev da se podnese sa kopijom lične karte, da li može otac predati zahtjev, koji su rokovi za podnošenje i slično”, pojasnio je predsjednik lokalnog parlamenta.

Đurđević je rekao da je jednoglasno donesena odluka da se ove tačke, nakon razmatranja izrečenih primjedaba, uvrste na prvo sljedeće zasijedanje.

Među tačkama koje su usvojene na današnjoj sjednici je odluka o stipendiranju učenika i studenata, odluka o obavljanju prevoza lica sa invaliditetom, odluka o finansiranju naučno-istraživačkih radova, kao i odluka o nagrađivanju učenika i studenata. 

Za nastavak sjednice, zakazan za utorak, planirano je razmatranje izvještaja javnih preduzeća i ustanova.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI