NOVI GLAS

Bijeljina – Milovanović : “Danas napadaju Sofrenića oni koji su godinama bili kod njega “na slavini””

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina jedna od aktuelnih tema bila je i trošenje sredstava od strane Centra za socijalni rad, na čijem se čelu nalazi Miodrag Sofrenić, protiv koga je gradska uprava već podnijela krivičnu prijavu. 

Govoreći o optužbama opozicionih odbornika o nenamjenskom trošenju sredstava rukovodstva Centra za socijalni rad, probijanju budžeta ove institucije, te davanju socijalne pomoći licima koja na nju nisu imala pravo, Milovanović je rekao da ni na koji način ne podržava takve postupke, ali je neophodno utvrditi šta se tu zaista i desilo. 

“Ako se to tako zaista i dešavalo, a to tek treba da se utvrdi, ja to ne podržavam, osuđujem, i svako to osuđuje. Međutim, meni je posebno simptomatično to što većina onih koji napadaju rukovodstvo Centra su upravo oni koji su godinama bili “na slavini” gospodina Sofrenića. Ja nisam njegov advokat niti ću ikada biti, a ko god ima neku vrstu krivične odgovornosti treba da odgovara i neće imati podršku, niti mene lično, niti SNSD-a”, rekao je Milovanović. 

Što se tiče sudske odluke kojom je poništen izbor načelnika gradskih odjeljenja, Milovanović je rekao da nije zadovoljan presudom Okružnog suda u Bijeljini, ali poštuje institucije, pa tako poštuje i tu odluku. 

“I u obrazloženju presude je navedeno ono što smo mi i tvrdili – da postoji pravna praznina u Zakonu o lokalnoj samoupravi. Zakon nije definisao način na koji se prevazilazi situacija kada nisu na “istim talasnim dužinama” gradonačelnik kao predlagač i skupštinska većina koja treba da potvrdi njegov prijedlog”, kaže Milovanović. 

Što se tiče ulaganja eventualnog pravnog lijeka na tu sudsku odluku, Milovanović je dodao da na tu temu postoje određena neslaganja unutar koalicije koja čini skupštinsku većinu.

“Imamo mogućnost da idemo prema Vrhovnom sudu, ali je problem što tu ulazimo u proces koji bi mogao da traje godinu dana, ili više. S obzirom da ne možemo brzo dobiti odgovor na to pitanje, ne vidimo u tome mnogo smisla. Lični moj stav je da, iz ovog razloga koji sam spomenuo, ne idemo u tom pravcu. Ali, unutar koalicije postoje i drugačija mišljenja, a mi ćemo o tome razgovarati narednih dana i donijeti odluku”, istakao je Milovanović. 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI