NOVI GLAS

Bijeljina – Marković: “SNSD će usvojiti izvještaj Eko-depa, čiji su rad kritikovali 15 godina!”

Komentarišući negativne izvještaje u radu javnih institucija koje su osnovane od strane Skupštine Grada Bijeljina, odbornik PDP-a Slaviša Marković je na danas održanoj 5. sjednici gradskog parlamenta podsjetio predstvanike skupštinske većine, koji tvrde da nisu oni krivi što se to dešava, na period kada su podržali prethodnog gradonačelnika i kada je usvojen drugi rebalans budžeta.

„Svi smo se složili da neko mora snositi odgovornosti za ovakve negativne izvještaje. Ja sam insistirao da se očita izvještaj po deficitu koji se odnosi na rad Centra za socijlani rad u iznosu od milion i dvadeset hiljada KM, s druge strane smo imali izvještaj koji se odnosi na kreditna srtedstva Eko-depa koji je Grad Bijeljina platio u iznosu od 580.000 KM, koji u završnom računu Eko-depa nigdje nije prikazan. Kolege iz sadašnje skupštinske većine sam podsjetio da se od juna prošle godine i usvajanja drugog rebalansa budžeta za 2020. godinu, išlo u privredno finansiranje i nijednog momenta se direktorima javnih institucija nije davala mogućnost da se probijaju finansijski okviri koje im je skupština naložila“ kaže Marković.

On zaključuje da će u nastavku sjednice biti na dnevnom redu izvještaj o radu Eko-depa, i podsjeća da je upravo SNSD bila politička partija koja je insistirala i krikitovala rad Eko-depa još prije 15 godina.

“Oni će danas, zarad očuvanja skupštinske većine, usvojiti sve izvještaje i to je samo dokaz jedne nedosljedne politike koju ova partija vodi godinama”, istakao je Marković. 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .