NOVI GLAS

Semberija – Sjećanje na ljeto 1984. kada je u Dvorovima gostovala “Crvena Zvezda”!

U ljeto 1984, godine u Dvorovima ponovo dolazi do procvata organizacije u Fudbalskom klubu, a za predsjednika dolazi Maksim Makso Mitrović koji okuplja eminentnu Upravu kluba sa ciljem da se napadne prvo mjesto u Zonskoj ligi podsaveza Brčko i plasira u Regionalnu ligu sjeverositočne Bosne i Hercegovine.

Slavljenička sezona FK ”Proleter’ Dvorovi

Na početku te slavljeničke sezone, organizuje se revijalna prijateljska utakmica sa FK ”Crvena Zvezda” iz Beograda.

Dolazak Zvezde u Dvorove je plaćen 200.000 tadašnjih dinara, a na travnatom teren u Dvorovima su se pokazali Živan Ljukovčan, Milosavljević i drugi tadašnji igrači.

Za FK ”Proleter” iz Dvorova nastupali su: Maksimović Ljubiša, Doco Barjaktarević, Dobrivoje Lopandić, Miroslav Arnautović Špile Ibrahim, Rankić Zoran, Cvjetinović Goran, Marjanović Tarzo Blažan, Arnautović Čiča Sakib, Radić Žabac Zdravko, Rankić Bogdan, Jeftić Stevica, Đurić Baja Dragiša, Ostojić Aco, Marjanović Dragiša, Sofrenić Predrag, Adamović Ljubiša, Jović Kajac Radovan, Ostojić Zoran.

Trener je bio Ostojić Aco, a njegov pomoćnik Stević Žiko zvani ‘’Van Gal’’!

Prisutno 2.500 gledalaca

Ulaznice za ovu utakmicu su prodavane na mjesec dana prije i bilo je prisutno 2.500 gledalaca sa kupljenim ulaznicama.

Rezultat ove utakmice nije bio bitan, a od aktivnog igranja fudbala u klubu tada su se tada oprostili: Dragiša Marjanović, Bogdan Rankić, Stevica Jeftić i Ibrahim ŠPILE Arnautović koji su dobili prigodne poklone.

Ujedno, to je bio nastavak tradicije da u Dvorovima gostuju prvoligaši tadašnje SFRJ, jer su dvorovljanski fudbaleri predhodno ugostili FK ”Sloboda” iz Tuzle i FK ”Željezničar” iz Sarajeva.

 

(desavanjaubijeljini)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .