NOVI GLAS

Zaključana klinika “plastičnog hirurga” – Ima 23 godine, po struci maser, pomagala mu majka cvjećarka (VIDEO)

Klinika na Terazijama u Beogradu u kojoj je operisao lažni plastični hirurg do prije desetak dana, danas je zaključana. Vlasnik, koji se predstavljao kao estetski hirurg, nestao je.

Da nije bilo nezadovoljnih žena koje su se požalile inspekciji, možda se nikada ne bi saznalo da je lažni hirurg po struci maser, da ima svega 23 godine i da mu je u poslu pomagala majka, po zanimanju cvjećarka. Ova ordinacija u centru Beograda radila je pet godina.

Ordinacija lažnog ljekara, koji zapravo nikada nije ni upisao Medicinski fakultet, nalazi se u centru Beograda, na sred Terazija. Bila je savremeno opremljena i puna diploma. Vrata ordinacije su već nekoliko dana zaključana, a tabla je skinuta. Kako kažu prve komšije, oprema iz ordinacije je iseljena, a nestao je i lažni ljekar.

Lažni estetski hirurg operisao je muškarce i žene, stvarajući im često zdravstvene probleme. Pacijentima su, kako sami navode, poslije intervencija otpadali dijelovi usana, ostajali krateri po licu, rane i podlivi.

“Te intervencije su same po sebi rizične, pogotovo ako se vraćaju masne naslage, što se inače ne radi. Može izazvati plućnu emboliju i smrt. Intervencija je poprilično koštala”, kaže jedan od pacijenata.

Nije radio sam, cijela lekarska ekipa radila je sa takozvanim doktorom. Neizvjesno je da li su to pravi ljekari i da li su prijavljeni komori.

Po riječima samih žrtava, ljekari koji su radili sa njim imaju licence, ali nije poznato da li su i oni prevareni ili su svjesno bili dio ekipe koja je obmanjivala ljude.

“Račun sam dobio u vidu nekog indigo papira, ne znam ni kako to da nazovem. Ne želim ni da komentarišem koji antibiotik mi je bio prepisan, ja sam ga sam zamijenio. Lijek sam uz njegov recept bez problema kupio u državnoj apoteci”, kaže pacijent.

Mnogobrojne prijave predate advokatici u Zagrebu

“Ne znam šta da ti kažem” – odgovor je koji su dobile i mnoge oštećene djevojke. Zanimljivo je da je inicijativa za borbu protiv nadriljekarstva u centru Beograda, pokrenuta u Hrvatskoj.

Mnogobrojne krivične prijave predate su poznatoj zagrebačkoj advokatici koja je pokrenula postupak protiv izvođenja neovlašćenih radnji i predala ga srpskom tužilaštvu. Te djevojke kažu da ono što im se dogodilo na Terazijama nikada neće zaboraviti.

“Nije prošlo ni mjesec dana od aplikacije silikona, poslata sam na hitnu operaciju zbog infekcije. Izabrala sam njega i istražila ga. Činio mi se, s obzirom na reklamu i poznate ličnosti koje su dolazile kod njega, stvarno uvjerljivo. Rekao mi je da je to rutinska operacija”, sjeća se Katarina Liovac, pacijentkinja iz Zagreba.

Sudeći po priči žrtava, čini se da nadrilekari imaju praksu u ordinacijama licenciranih klinika i prisustvuju hirurškim intervencijama na kojima se zapravo uče.

Ne zna se da li se sve događa po dogovoru sa diplomiranim specijalistima ili i ti specijalisti ne znaju sa kim imaju posla.

 

 

(RTS)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .