NOVI GLAS

Uzeo zajam za pomoć nepostojećem biznisu – Kupio Ferari, Bentli i Lamborgini

Kalifornijski biznismen Mustafa Kadiri negirao je svoju krivicu za optužbu da je prisvojio 5 miliona dolara, koje je dobio iz federalnog fonda za pomoć biznisima ugorženim pandemijom korona virusa. On je za novac, koji je podigao na osnovu svojih lažnih poslova, kupio Ferrari, Bentley i Lamborghini, dok je od “kusura” nekoliko puta otišao na nekoliko raskošnih putovanja.

Tridesetosmogodišnji Kadiri je uhapšen prošle nedjelje pod optužbom da za planiranje i izvršenje prevare Programa za zaštitu isplata (Paycheck Protection Program), koji je prošle godine uveden da bi se minimizovala šteta po male biznise izazvana pandemijom korona virusa.

Tužilac je u optužbi naveo da je Kadiri podneo zahtev za zajam u tri različite banke, na ime četiri kompanije koje uopšte ne postoje. U prijavi su se našli potpuno lažni podaci o bankovnim računima firmi i novcu na njima, o povraćaju poreza i zaposlenima. Kadiri je koristio tuđe ime, dokumenta i potpis kada je aplicirao za zajam.

Na taj način je uspio da dobije zajam od 5 miliona dolara, koji je potrošio na Ferrari, Bentley i Lamborghini. FBI je zaplenio autombile, zajedno sa još dva milliona dolara sa njegovih računa.

 

(telegraf.rs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .