NOVI GLAS

U toku predistražni postupak – Povodom navoda o podvođenju maloljetnica ispitano više od 20 osoba

U predistražnom postupku koji se vodi povodom navoda potpredsjednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da je predsjednik skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma podvodio djevojke i maloljetnice iz tog grada, do sada je ispitana 21 osoba.

Ove osobe su ispitane u svojstvu građanina, po zahtjevu za prikupljanje potrebnih obavještenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, kažu za Tanjug u kraljevačkom tužilaštvu.

Dodaju da od toka predistražnog postupka i prikupljenih obavještenja zavisi koliko će ukupno osoba biti ispitano u tom svojstvu.

U cilju interesa zaštite postupka, vodeći računa o zaštiti privatnosti učesnika postupka, u ovoj fazi ne možemo davati bilo kakav komentar u vezi toga koja su lica ispitana, kada i gdje, kao i da li eventualno posjedujemo neke materijalne dokaze – navelo je Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Pošto je postupak u predistražnoj fazi, ovdje još uvijek nema osumnjičenih, oštećenih, niti svjedoka u formalnom smislu. Svi su građani koji u tom svojstvu iznose svoja saznanja o pomenutim događajima.

Po okončanju prikupljanja obavještenja, policija treba da sastavi izvještaj i dostavi ga tužilaštvu u Kraljevu koje će procijeniti ima li elemenata nekog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti i da li i koga smatra za to odgovornim.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić – Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donijelo, odlučujući po prijedlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

 

(tanjug)

POSTANIMO PRIJATELJI