NOVI GLAS

“Dijalogom do trajnog rješenja za Kosmet”

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Atini da trajno rješenje za Kosovo i Metohiju, bez kojeg nema stabilnosti, investicija, pa tako ni budućnosti za mlade, može biti postignuto samo dijalogom.Ona je na Delfi ekonomskom forumu rekla da je, iako je dijalog trebalo da podstaknu Vašingtonski sporazum i imenovanje specijalnog izaslanika EU, nažalost došlo do promjena u Prištini.

Beograd čeka nastavak dijaloga, ali je “lopta na strani Prištine” – rekla je Brnabićeva i izrazila nadu da će uskoro stići potvrda za novi datum razgovora.

Ona je dodala da je dijalog veoma težak, da su u njemu potrebni hrabri lideri, ali je i jedini način za napredak, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Što prije nastavimo dijalog, to je bolje po sve u regionu – poručila je Brnabićeva.

Govoreći od odnosima sa Grčkom, Brnabićeva je istakla da je imala veoma dobar razgovor sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, sa kojim je postigla dogovor o sljedećem sastanku Visokog savjeta za saradnju dvije zemalja.

Ona je podsjetila da su dvije zemlje ranije dogovorile bilateralni sporazum o međusobnom priznavanju serftifikata o vakcinaciji, što će omogućiti građanima da putuju bez administrativnih prepreka.

Brnabićeva je najavila da će sljedeće sedmice u Atini biti potpisan sporazum koji se tiče ukidanja naplate rominga, što će biti dodatni podstrek građanima Srbije da dođu u Grčku.

Na početku posjete Grčkoj, Brnabićeva je razgovarala sa grčkim predsjednikom Katerinom Sakelaropulu i zahvalila za podršku koju ta zemlja pruža Srbiji na putu ka EU.

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .