NOVI GLAS

Saopštenje Kluba odbornika SNSD Bijeljina – “Ni poslije 100 dana, gradonačelnik ne zna gdje se nalazi”

Nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića sa direktorima lokalnih preduzeća, oglasio se klub odbornika SNSD-a.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti :

“Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je na današnjem sastanku od direktora lokalnih preduzeća zatražio da mu na mjesečnom nivou dostavljaju izvještaje o svom radu i time na djelu još jednom pokazao da on još uvijek ne zna na kojoj se funkciji nalazi i koje su njegove nadležnosti.

Prošlo je više od 100 dana od kako je preuzeo dužnost Gradonačelnika a on i dalje luta, baveći se trivijalnim populističkim stvarima zanemarujući evidentne lokalne probleme koje samo on može riješiti.

Gradonačelniče, svakako da sa direktorima trebate intenzivno komunicirati, u interesu građana Bijeljine morate sarađivati, to Vam niko ne spočitava. Međutim, činjenica da od njih tražite podnošenje mjesečnih izvještaja samo pokazuje Vaše elementarno neznanje iz domena Vaših nadležnosti.

Imenovani direktori su odgovorna lica u svakoj od firmi i svoje izvještaje o radu podnose isključivo Skupštini Grada. Skupština je vrhovni autoritet koji je nadležan i koji može ocjenjivati stanje u svakom preduzeću. Takođe, Skupština je ta koja ocjenjuje rad svakog direktora, ne Vi Gradonačelniče. Već više od 100 dana do 12h svakog dana ponavljate tri riječi “nadležnost” , “zakonitost” i “stručnost” a posle 12h se ponašate potpuno suprotno radeći poslove za koje niste nadležni, na rukovodeća mjesta postavljate potpuno nestručne kadrove.

Ovo što ste danas uradili je nastavak politikanstva kojim se uporno i jedino bavite od dana kada ste preuzeli dužnost.

Krajnje je vrijeme da se počnete odgovorno ponašati, da prestanete zamajavati građane Bijeljine i da počnete raditi poslove za koje ste isključivo Vi nadležni. Predlažemo da za početak krenete od lakših poslova, recimo da date nalog da se počnu kositi i uređivati zelene površine u gradu.

U Bijeljini 04.05.2021. godine

Klub Odbornika SNSD Bijeljina”

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI