NOVI GLAS

Zvanično među najuspješnijim poslovnim ženama u BiH – Mirjana Orašanin dobitnica kristalne plakete (FOTO)

Dr Mirjana Orašanin, vlasnica kompanije “Olimp Group” je dobitnica kristalne plakete koja se uručuje najuspješnijim poslovnim ženama u Bosni i Hercegovini.

Nagrada se zasniva na poslovnim rezultatima i to na osnovu tržišne pozicije i dobre poslovne prakse u saradnji sa drugim kompanijama.

“Ovo priznanje mi je stiglo nakon 15 godina poslovanja i veoma je značajano zato što potvrđuje da upornost i trud donose rezultate. Moja poruka svim budućim preduzetnicima je da krenu u akciju jer su preduzetnici oni koji preduzimaju akciju u izgradnji bogatijeg, boljeg i uređenijeg društva.  

Ženskoj populaciji  koja je nešto brojnija u BiH i iznosi preko 50 %  i obrazovanija jer je 59 %  žena među studentima,  želim da poručim da je potrebno da radimo na osnaživanju, udruživanju i pružanju međusobne podrške. Nažalost postoje pokazatelji koji nam ne idu u prilog  – veći procenat žena je nezaposlen, žene manje zarađuju od muških kolega jednakih kompetencija  i žene su manje su prisutne na pozicijima gdje se odlučuje“, izjavila je Mirjana Orašanin povodom dodjele ovog priznanja.    

Ona je dodala i da su muškarci su veoma važni saveznici u postizanju ravnopravnosti polova u društvu i u organizacijskom kontekstu.

Nagradu dodjeljuje regionalna kompanija „Company Wall“ koja se bavi procijenom boniteta i finansijskom analitikom pravnih subjekata.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .