NOVI GLAS

Bijeljina – Vanredna konferencija u Gradskoj upravi : Fizički napadnut šef odsjeka za javne nabavke!

Na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Ljubiša Petrović je obavijestio javnost da je juče napadnut šef odsjeka za javne nabavke, investicije i nadzor Đorđo Vujanović. 

“Ovakav vandalski čin predstavlja krivično djelo kojim je napadnuta i sama Gradska uprava, jer je gospodin Vujanović službenik Gradske uprave. Mi to tako doživljavamo i tražimo da se otkrije i kazni počinilac ovog djela. Tražimo da Tužilaštvo i policija hitno reaguju, u skladu sa zakonom”, rekao je Ljubiša Petrović i dodao da bi isto reagovao i da je napadnut bilo koji građanin, a naročito neko ko obavlja važnu i odgovornu funkciju. 

“Nećemo dopustiti bilo kakvo prećutkivanje, i ovom prilikom bih se zahvalio i PU Bijeljina, na brzoj početnoj saradnji. Sada očekujemo rezultate – identifikaciju i sankcionisanje počinioca”, zaključio je Petrović. 

Vujanović je rekao da je napadnut oko 6 i 45 ujutru, dok je išao na posao. 

“Nepoznato lice mi je išlo u susret i u jednom trenutku me udario stisnutom pesnicom u glavu. Od tog udarca sam pao na asfalt, a srećom nisam udario glavom, tako da sam dobro prošao. U pomoć mi je pritekao portir  iz Klinike Šović, a ubrzo je došla Hitna pomoć. Njima se posebno zahvaljujem, jer su maksimalno korektno i brzo obavili svoj posao, prevezli me u Urgentni centar, gdje mi je pružena najbolja moguća medicinska pomoć”, rekao je Đorđe Vujanović. 

Vujanović je rekao da je iznenađen ovim vandalskim činom, te da je siguran da ga je nije ničim zaslužio.

“Nastojim u svom radu da se držim profesionalnosti i zakona. Da li to ljudima smeta, ne znam. Ali, iskreno, ovo nisam očekivao. Radim ovdje od 2008 godine i nikada nisam imao nikakvih sličnih problema. Nastojao sam samo da sve bude rađeno po zakonu”, zaključio je Vujanović. 

On je dodao da ne može da kaže da sumnja na bilo koga, ali da pretpostavlja da je napad povezan sa poslom koji obavlja.

“Policiji sam rekao da određene prijetnje koje sam dobijao, ali o tome ne mogu da govorim. Mogu da kažem da mi je osoba koja me udarila rekla “Ovo ti je za ono”. To je sve, a to je čuo i portir koji mi je pomogao”, rekao je na kraju Đorđe Vujanović. 

Petrović je na kraju rekao da ovo smatra jednom vrstom pritiska i na njega lično, kao i na Gradsku upravu, te da ga nikakve metode zastrašivanja neće “skrenuti sa puta istine, pravde i poštovanja zakona”

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .