NOVI GLAS

Dva gran-pri priznanja za Đorđa Perića na festivalima u Bugarskoj i Poljskoj

Јedanaestogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je dva Gran pri priznanja i četiri zlata na festivalima u Bugarskoj i Poljskoj.

Na Festivalu u Bugarskoj, održanom od 15. do 20. aprila u onlajn formatu, Perić je osvojio dva Gran-prija u kategoriji solo instrumentalni žanr i disciplini kamerne muzike uzrasne kategorije do 16 godina, zajedno sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobabom.

Perić je osvojio i zlatnu medalju zajedno sa Dejanom Јovičićem u disciplini kamerni duo, uzrasne kategorije do 12 godina.

Na Festivalu “Marine fantazi” u Bugarskoj nastupilo je više od 500 takmičara iz 30 zemalja.

Đorđe Perić učestvovao je i na 17. Festivalu “DIGI-TALENTY WIOSNA 2021” u onlajn formatu na kojem je osvojio laureatska zvanja, tri zlatne medalje, u kategoriji solo, duo /sa Dejanom Јovičićem/ i trio /sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobabom/.

Ovi uspješni takmičari su učenici muzičke škole “Kornelije Stanković” Bijeljina – Ugljevik, u klasi profesora Slaviše Perića.

Đorđu Periću je ovo 84. nagrada sa međunarodnih festivala iz 19 zemalja.

Veoma me raduje svaka osvojena nagrada, a posebno sam srećan sto sam osvojio Gran pri u veoma jakoj konkurenciji. Trudiću se da i dalje postižem uspjehe i predstavljam svoju zemlju na festivalima širom svijeta – rekao je Đorđe Perić.

Festival u Poljskoj okupio je više od 700 učesnika iz 34 zemlje.

 

(srna)

 

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .