NOVI GLAS

Sutra na Mrakovici sastanak stranaka vladajuće koalicije

Sastanak lidera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj trebalo bi da bude održan sutra na Mrakovici.

Naši izvori tvrde da je sastanak zakazan za 15 časova u vili Vlade Republike Srpske.

Očekuje se da teme budu aktuelna politička situacija u BiH i Srpskoj, emisija obveznica RS na Londonskoj berzi, raspodjela funkcija i drugo – tvrde naši sagovornici.

Posljednji sastanak koalicije održan je na istom mjestu prije dvije godine, tačnije 18. aprila 2019. i na njemu su, između ostalih, učestvovali lideri SNSD, Milorad Dodik, DNS Marko Pavić, SP Petar Đokić, US Nenad Stevandić, DEMOS Nedeljko Čubrilović i NDP Dragan Čavić.

Međutim, sastav koalicije se drastično izmijenio, zbog čega se nametnula potreba novog sastančenja i novih dogovora. Kao što je poznato, u međuvremenu je sa čela DNS otišao Marko Pavić, došao Nenad Nešić, da bi na kraju DNS napustio vladajuću koaliciju.

Takođe, došlo je do cijepanja socijalista na SP i SPS Gorana Selaka, koji je jedno vrijeme bio u vlasti, ali je isključen poslije lokalnih izbora.

Inače, dan kasnije na Jahorini bi trebalo da bude održan sastanak partija opozicije u Srpskoj, SDS, PDP i DNS, plus poslanik Nebojša Vukanović, u ime svog pokreta. Kako je ranije najavljeno, neke od tema su izmjena Izbornog zakona BiH i usaglašavanje kandidata za pojedinačne funkcije na idućim opštim izborima.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI