NOVI GLAS

“Svet na tanjiru” za NoviGlas – Ovako dobru salatu još niste probali (FOTO)

“Svet na tanjiru” ove sedmice priprema osvježavajuću i laganu salatu koja može poslužiti kao prilog uz glavno jelo, ali podjednako dobro funkcioniše i kao obrok salata za one koji se žele zdravije hraniti, a uz to i izgubiti koji kilogram.

Iako cveklu bije glas da se teško priprema i da je vrlo često bezukusna, ovaj recept pokazaće vam da to nije  baš tako. Priprema cvekle na ovaj način nikad nije bila lakša, a uz samo nekoliko sastojaka dobićete fantastičan ukus.

Ranije sam cveklu barila, ali kada sam otkrila pečenu cveklu, barena je postala prošlost. Pečenjem cvekla zadržava više minerala i vitamina nego kuvana. Cvekla ima najviše vitamina A i gvožđa.

Ovako pečenu cveklu možete kombinovati na različite načine, a ja ovdje ponudila opciju sa belim lukom. Vi je možete služiti isečenu na listove sa krem sirom i prepečenim listićima badema. Preukusno je za one koji je vole beli luk. Možete je servirati sa feta sirom, kruškom i prepečenim orasima. Pustite mašti na volju i uživajte u novom, sočnijem i punijem ukusu pečene cvekle.

Idemo na pripremu!

Potrebno je :

  • 2 cvekle sveže
  • 5 čena belog luka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 šaka oraha
  • So
  • Biber

Priprema : Cvekle umotati u foliju i peći u rerni 1h na 250 stepeni. Izvaditi, ohladiti, oguliti ih i iseći.

Poređati u činiju posoliti, pobiberiti i preliti uljem u koji ste iseckali beli luk.
Prijatno!

“Svet na tanjiru” za NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI