NOVI GLAS

Popuštaju mjere, ali korona ne : U bolnicama u Srpskoj nikad više hospitalizovanih

Epidemiološka situacija u Srpskoj i dalje je krajnje nepovoljna, danima bilježimo zabrinjavajući broj preminulih, a u bolnicama je sve više pacijenata koji se liječe od kovida.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, za 24 časa, a zaključno s jučerašnjim danom, u RS je preminulo 30 ljudi, a na liječenju je bio 1.461 pacijent, što je najviše do sada. Od toga, na respiratorima je 108 oboljelih.

Najviše hospitalizovanih je u Univerzitetskom kliničkom centru RS, njih 607, od čega se čak 254 bore sa teškom kliničkom slikom, dok su 62 hospitalizovana životno ugrožena.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi na nekom vidu respiratorne podrške je 345 pacijenata, od čega na respiratoru 54, a na kiseoničkoj maski njih 283.

Situacija je zabrinjavajuća i u ostalim bolnicima, iz kojih upozoravaju da još imaju mjesta za pacijente, ali da su suočeni s velikim pritiskom.

– U bolnicama leže pacijenti svih životnih doba. Najteži slučajevi su starija lica sa komorbiditetima, uz pacijente srednje životne dobi, a najmlađi pacijenti imaju 34 i 32 godine – naglasili su u bijeljinskoj bolnici „Sveti vračevi“.

Iz Bolnice „Srbija“ poručuju da im se javljaju pacijenti sa teškom kliničkom slikom, upalama pluća, popuštanjem bubrega, centralnog nervnog sistema i kardiovaskularnog aparata.

– Nažalost, sve više obolijevaju i djeca. U aktuelnom trećem talasu epidemije registrovan je najveći broj preminulih, među kojima je značajan broj radno sposobnog stanovništva, što na početku nije bio slučaj – ističu iz ove bolnice.

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .