NOVI GLAS

Bijeljina – Višečlanim porodicama uručene prve “ponosne kartice”

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović uručio je danas višečlanim porodicama prve „ponosne kartice“, pomoću kojih mogu da ostvare popuste pri kupovini robe široke potrošnje i za korišćenje usluga.

„Na području Bijeljine oko 700 porodica biće vlasnici ponosnih kartica. Na ovaj način želimo da olakšamo život višečlanim porodicama , a samim tim i da unaprijedimo pronatalitetnu politiku. Na ovaj način roba široke potrošnje i usluge biće im dostupniji što do sada nije bio slučaj“, istakao je Petrović. On je dodao da je ovaj projekat samo jedan u nizu onih kojima će porodica kao stub društva biti osnažena. „I u budžetu za ovu godinu planirali smo niz sličnih aktivnosti, s ciljem poboljšanja sveukupnog ambijenta i želje da nas bude što više na ovim prostorima“, poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Fondacije za porodicu Dragan Dakić pozvao je ovom prilikom privrednike sa područja Bijeljine da se u što većem broju odazovu na poziv za učešće u ovom projektu, pokažu društvenu odgovornost i višečlanim porodicama odobre određeni popust, jer one zaslužuju podršku.

„U Bijeljini već imamo deset registrovanih privrednih subjekata sa sjedištem u Banjaluci koji će uvažiti kartice iz Bijeljine. Ti subjekti su iz raznih sektora – obrazovanja, sporta, ugostiteljstva i turizma, farmaceutskih usluga, auto-industrije, prodaje odjeće i obuće, školskog pribora…“ , rekao je Dakić i dodao da će bijeljinsko preduzeće „Semberija-transport“ postati prvi odgovorni privrednik u ovoj branši koji će omogućiti popust prilikom autobuskog prevoza.

Majka šestoro djece, Branka Gavrić, zahvalila se Gradskoj upravi na ponosnoj kartici, ističući da će im ona itekako pomoći.

„Gradonačelnik je realizacijom ovog projekta pokazao da vodi računa o pronatalitetnoj politici i da brine o višečlanim porodicama. Kartica nam veoma znači, jer ćemo pri kupovini ostvarivati popuste“, kaže Gavrićeva.

Preostali korisnici ponosne kartice mogu preuzeti svakim radnim danom na Info-pultu u glavnoj zgradi Gradske uprave, od 8 do 14 časova.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI