NOVI GLAS

Bijeljina – Evo ko će predstavljati Bijeljinu na ovogodišnjem „Ritmu Evrope“

Zorica Mrkaljević, Valentina Jović, Slavica Žuža, Danilo Simić i Davor Jović iz Bijeljine, omladinci koji su dobili priliku da učestvuju na najvećem evropskom muzičkom festivalu za mlade „Ritam Evrope“, razgovarali su danas sa gradonačelnikom Bijeljine LJubišom Petrovićem o pripremama za nastup na finalnoj večeri, koja će biti održana tokom septembra u Loparama.

– Grad Bijeljina će uvijek podržavati mlade talente, koji su naši kulturni ambasadori i predstavljaju nas na najbolji način. Siguran sam da će njihovi kvaliteti doći do izražaja i da će se u Bijeljinu vratiti sa nagradom – istakao je gradonačelnik Petrović.

Direktor programa festivala „Ritam Evrope“ Igor Karadarević pojasnio je da će mladi Bijeljinci, ukoliko osvoje prvo mjesto na takmičenju, dobiti nagradno putovanje u zemlju na čijem jeziku su izvodili numeru, a Bijeljina bi u tom slučaju bila domaćin narednog „Ritma Evrope“.

– Ove godine će na festivalu učestvovati predstavnici više od petnaest gradova i opština iz Republike Srpske, a djeca Bijeljine će izvesti numeru „Bouns“ sa kojom je Bugarska učestvovala na Evroviziji. Direktan televizijski prenos omogućiće Radio-televizija Republike Srpske – dodao je Karadarević.

Davor Jović, koji je na audiciji izabran kao plesač, je učenik drugog razreda Ekonomske škole u Bijeljini.

– Učestvovao sam i u prošlogodišnjem „Ritmu Evrope“ i to je za mene jedno veoma pozitivno iskustvo. Nadam se da ćemo svojim nastupom motivisati mlade ljude našeg grada da se uključe u ovaj festival. Glasanje će biti omogućeno putem SMS poruka, tako da pozivam građane Bijeljine da nas podrže – istakao je Jović.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .