NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina – Cvjetinović podnio ostavku : “Ja sam ozbiljan čovjek, ne mogu učestvovati u pravnom nasilju” (FOTO)

Nakon što je juče na sjednici Skupštine akcionara AD “Komunalac” Bijeljina gradonačelnik Ljubiša Petrović smijenio članove Nadzornog odbora, direktor preduzeća Diko Cvjetinović podnio je ostavku.

Kako se navodi u ostavci koja je stigla na adresu naše redakcije, razlog neopozive ostavke je, prema riječima Cvjetinovića, nezakonit izbor članova Nadzornog odbora.

“Pored svih dosadašnjih opstrukcija od strane gradonacelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića navedenih u mojoj ostavci, isti je na jučerašnjoj skupštini akcionara inicirao smijenu tri člana Nadzornog odbora ad “Komunalac” Bijeljina, a odmah zatim i nezakonito imenovao 3 od 5 članova nadzornog odbora, odlučio sam da podnesem neopozivu ostavku na mjesto direktora ad Komunalac Bijeljina”, navodi se u saopštenju.
Kako ističe Cvjetinović u obrazloženju ostavke, Statut AD “Komunalac” jasno i nedvosmisleno propisuje da se članovi nadzornog odbora biraju 2/3 većinom članova Skupštine preduzeća, a koju gradonačelnik nije imao za sva tri kandidata koje je predložio.
“Na ovaj korak sam se odlučio jer ne želim učestvovati u pravnom nasilju u režiji Ljubiše Petrovića i njegovih saradnika. Jednostavno, ne želim biti direktor preduzeca koje ima nezakonito izabran nadzorni odbor. Ja sam ozbiljan čovjek, AD “Komunalac” Bijeljina je ozbiljno i strateško komunalno preduzeće u Bijeljini koje je do sada poslovalo pozitivno i u skladu sa zakonom, te na ovakav način ne mogu prihvatiti odgovornost da radim i sprovodim odluke nezakonitog kontrolnog tijela kakav je sadašnji nadzorni odbor”, navodi Cvjetinović u obrazloženju.
Cvjetinovićevu neopozivu ostavku možete pročitati u nastavku  :

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .