NOVI GLAS

Nije Viber, nije Vacap – Znate li koju aplikaciju za komunikaciju koristi Mark Zakerberg?

Otkriveno je da Zakerberg koristi Signal objavljivanjem svog procurjelog telefonskog broja, koji je potvrdio da direktor Facebooka koristi tu aplikaciju, iako je kompanija koju je osnovao i sama bila u centru skandala o narušavanju privatnosti korisnika.

Pored njegovog broja telefona, takođe su objavljeni i podaci koji uključuju njegovo ime, lokaciju, bračni status, datum rođenja i ID Facebook naloga, navodi se u online izvještaju.

“Mark Zakerberg svoju privatnost poštuje, koristeći aplikaciju za komunikaciju koja ima end-to-end enkripciju i nije u vlasništvu kompanije Facebook. Ovo je broj povezan sa njegovim nalogom iz nedavnog curenja podataka Facebooka”, objavio je na Twitteru stručnjak za bezbjednost Dejv Valker sa screenshotom procurjelog Zakerbergovog broja telefona koji je rekao: “Mark Zakerberg je na Signalu.”

Vijest dolazi u trenutku kada se mnogi korisnici premještaju na naizgled sigurnije alternative poput Signala, ogorčeni novom politikom privatnosti WhatsAppa, koji je u vlasništvu Facebooka.

 

(nezavisne)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .