NOVI GLAS

NoviGlas saznaje – Gradonačelnik smijenio Nadzorni odbor “Komunalca” : “Biće raspisan javni konkurs!”

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović smijenio je danas članove Nadzornog odbora AD “Komunalac”. On je nakon vanredne sjednice Skupštine akcionara izjavio da je Nadzorni odbor smijenjen jer nisu postupali u skladu sa zakonom.

“Razriješili smo članove Nadzornog odbora koje imenuje Gradska uprava  u smislu učešća kapitala i predstavnike manjinskog akcionara “Oktan promet” , jer nisu postupali u skladu sa zakonskim procedurama. U skladu sa procedurama, imenovani su vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora. Mi ćemo u skladu sa nadležnostima se dalje ponašati i u AD “Komunalcu” i u drugim javnim preduzećama”, rekao je gradonačelnik Petrović. 

Novoimenovani vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora su pretežno nestranačke ličnosti, rekao je Petrović.

“Odmah nakon razriješenja svih pet članova imenovali smo vršioce dužnosti kako bi Nadzorni odbor mogao da djeluje. Mi smo u skladu sa daljim tokom sjednice raspisali odredbe javnog konkursa tako da vršioci dužnosti tu dužnost mogu obavljati maksimalno 60 dana, nakon čega će biti javni konkurs, svi će moći da konkurišu i da dobijemo nadzorni odbor koji će moći samostalno da odlučuje”, pojasnio je Petrović.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .