NOVI GLAS

NoviGlas – Gradonačelnik nakon prekida sjednice : Nema više “kako ćemo, lako ćemo”! (VIDEO)

“Nema više “kako ćemo, lako ćemo” dogovora i rada. Sve što se bude radilo ubuduće, svi projekti, moraju biti praćeni adekvatnom dokumentacijom i nema više usmenih dogovora”. Ovim riječima gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović komentarisao je dešavanja na prvoj tematskoj sjednici Skupštine grada Bijeljina.

On je istakao da su brojni projekti u Semberiji realizovani, da su uspješno završeni, ali da ima i onih gdje izvođenje radova, dogovaranje izvođenja projekta i slično, nije pratila odgovarajuća dokumentacija.

“Vi imate slučaj da se 150 metara od zgrade Gradske uprave izvode radovi na trgu, da je vrijednost radova 350 000 KM, a da nema dokumentacije koja prati taj projekat. Nije bilo predmet kontrole inspekcijskih organa. To je zato što je sve dogovarano po principu “kako ćemo, lako ćemo” ili “ispeglaćemo to poslije izbora”. Ta praksa se mora promijeniti”, istakao je Petrović. 

Petrović je istakao da su na tematskoj sjednici, koja je prekinuta zbog njegovog odsustva, izvjestioci tačaka pripremili informacije koje su dostupne o projektima.

“Ono što je evidentno je da su informacije oskudne i da se dosta toga završavalo usmenim putem. Znate kako ka kažemo mi ćemo to uraditi ovako, ali poslije izbora. Dosta toga se radilo i pod velom tajne. Radi se o nizu neistinitih obećanja koja nisu realizovana i mi smo imali potrebu da sa pisanim dokumentima saznamo gdje je završio narodni novac. To je bila ideja sjednice”, rekao je Petrović. 

Pogledajte video:

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .