NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina – Petrović oštro o realizaciji projekata : “Od praznih informacija nema ništa, moramo znati rokove i ciljeve”

Zabrinut sam zbog inertnosti Gradske uprave u posljednjih pola godine. Mislim da ne ulažu dovoljno energije da se projekti u gradu realizuju, rekao je odbornik SDS Semberija Mladen Petrović komentarišući realizaciju projekata u Bijeljini.

Petrović se, u obraćanju na prvoj tematskoj sjednici gradskog parlamenta postostavljam pitanje, najprije osvrnuo na izgradnju Autobuske stanice u Bijeljini.

“Šta gradska uprava razmišlja, kako uposliti tu zgradu? Ne vidim nijednu indiciju da se razmišlja o tome ko će tu da pređe, ko će da koristi taj objekat. Mi imamo 3 4 mjeseca do završetka, a ne znamo šta sa tim da radimo. Bar ja nemam tu informaciju. Ako takva praksa potraje, bojim se da ćemo dobiti ruglo od lijepog projekta”, rekao je Petrović.

Komentarišući izgradnju sportske sale, Petrović je rekao da se i tu pokazuju problemi u funkcionisanju nove gradske uprave.

“Pošto vidim da je prilično inertno, molim gradonačelnika da se formira ili tim stručnjaka, ili PIU tim ili gradski menadžer, arhitekta, jer mi o svim ovim projektima, imamo samo pro forme izvještaje koji ne govore apsolutno ništa. Gomila informacija koju svi možemo pročitati, ali ne govori ništa. Trebaju nam rokovi i podjela odgovornosti, da se zna ko šta radi i kad i kako se završava “, rekao je Petrović.

On je istakao da na današnjoj sjednici skuppštine grada struka očekuje odgovore – rokove i izvore finansiranja.

Petrović se osvrnuo i na gasifikaciju grada Bijeljina.

“Ono što mene zanima je kad je taj konačni sastanak, kad se donosi konačno rješenje, da ne bude opet tematska sjednica za šest mjeseci, dobićemo gomilu informacija, ali ne i ono što nam treba. Mislim da je to suština našeg zasijedanja”, rekao je Petrović i dodao da svi sastanci sa gradskom upravom idu u pravcu žalbi i kritika, bez pronalaženja konkretnih rješenja. 

“Mislim da mora biti malo više odgovornosti i da zacrtamo ciljeve i rokove. Nismo mi baš toliko besposleni, da ovdje izvještavamo bez svrhe i koristi “, oštar je bio Petrović.

 

NoviGlas

 

POSTANIMO PRIJATELJI