NOVI GLAS

Koji telefon koristi najbogatiji čovjek svijeta?

Osnivač Mikrosofta i najbogatiji čovjek na svijetu, Bil Gejts, otkrio je nedavno zašto i dalje koristi Android telefon umjesto Eplovog Ajfona.

Naime, Gejts kaže da je osnovni razlog zašto je i vijeran Android aparatima bolja integracija između aparata koji koristi Android i Mikrosoftove softvere.

“Ja zapravo koristim Android telefon zato što želim sve da pratim. Možda ponekad koristim i Ajfon tu i tamo, ali telefon koji uvijek nosim sa sobom je Android”, rekao je Gejts.

Neki od proizvođača Androida instaliraju Mikrosoftov softver fabrički, i to mi mnogo olakšava posao. Fleksibilniji su kada je u pitanju spajanje softvera sa operativnim sistemom. I, sada sam već na to i navikao, tako da ostajem i u budućnosti na Androidu. Do duše, istina je da mnogi moji prijatelji koriste Ajfon”, dodao je vlasnik Mikrosofta.

Inače, i Mikrosoft je imao jedna pokušaj da napravi telefon, pa smo tako dobili svojevremeno “Windows phone”, međutim, neslavno su prošli, prije svega zbog nedostatka aplikacija za Vindous operativni sistem. Od tada je Mikrosoft u partnerskom odnosu sa Guglom, a iz te saradnje proizašao je Android telefon pod nazivom “Surface Duo”.

Od tada, Mikrosoft je postao integrisan i sa drugim Android proizvođačima, kao što je Samsung. Korejanski proizvođač je stvorio i aplikaciju “Microsoft Your Phone”, koja nudi integraciju između pametnih telefona i uređaja s Vindous 10 operativnim sistemima, na sličan način kao što su povezani Eplovi sistemi iOS i MacOS. 

Samsung je 2017. godine napravio i verziju telefona Galaksi S8, koji je imao unaprijed instalirane Mikrosoftove aplikacije i servise kao što su Office, OneDrive, Outlook i Cortana.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .