NOVI GLAS

Uprava Radnika o jučerašnjoj utakmici – “Gosti bili spremni za provokacije “seljaka iz Semberije”, suđenje za skrivenu kameru”

Fudbalski klub Radnik Bijeljina izdao je saopštenje u kojem se žalio na suđenje Miloša Gigovića na meču protiv Borca.

Semberski tim smatra da je oštećen u nekoliko navrata u meču koji je Borac dobio sa 3:1.

U saopštenju se navodi:

– Fudbalski klub Radnik suočavajući se sa svim izazovima, uložio je velike napore kako bi sačuvao regularnost, finansijsku održivost i sportski duh za bolja vremena koja ,nadamo se, dolaze.Nije lako, zbijali smo redove, štedjeli i borili se. Za dignitet kluba i fudbala u BiH. Nažalost, dešavanja u proljetnom dijelu elitnog takmičenja, nameću nam pitanje„Da li smo pogriješili“?Da li je put dostojanstva, poštenja i viteškog nadmetanja pogrešan put?Da li nam slučajno sviraju penale u Mostaru i Bijeljini, baš kada sustižemo prednost protivnika? Prilikom dosuđenog penala u Mostaru, naš igrač Marko Savinović je završio u bolnici sa težom povredom ključne kosti i slijedi operacija! Da li smo slijepi na ciljano kartoniranje naših igrača? Protiv Veleža u Mostaru, sudija Musić svim našim igračima sa dva žuta kartona daje i treći kako bi bili „slobodni“ protiv velikana iz Platonove, a koji je od prošle godine ponovo član premijerligaškog društva!!! Ali velikan je velikan – piše u saopštenju.

Dalje su naveli:

– “Velikan” nikad ne ide sam. Sinoć u Bijeljinu doveo prvu sudijsku ličnost države, najpoznatijeg cirkusanta s pištaljkom, idealnog za utakmice kada vam je stalo do humora i ne navijate ni za jedan tim. Njegove odsuđene utakmice idealne su za „skrivenu kameru“!No, nažalost, ili pak na sreću, televizijske kamere u direktnom prenosu nisu bile skrivene i zabilježile su još jedan nastup Miloša Gigovića. Ovaj put ne bi smo nabrajali detalje koje su vidjeli svi, a kojima je ovaj arbitarski diletant oštetio naš tim, ali i fudbal u Premijer ligi BiH – napisali su.

U Bijeljinskom timu takođe su se osvrnuli i na incident u loži Gradskog stadiona.

– Sinoć, na tribinama u Bijeljini, u delegaciji Borca tridesetak lica, većina spremnih na provokacije i fizički obračun sa „seljacima iz Semberije“!!! Da li i nama trebaju “batinaši” na gostovanjima?Konačno, da li mi, nakon osam uzastopnih svijetlih godina, od kojih dvije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pripadamo ovakvoj Premijer ligi?Ako je greška igrati pošteno, pobijediti jačeg, ako je greška biti korektan i pristojan, ako je greška imati sportsku čast i dostojanstvo onda…Prosta im bila Premijer liga -navodi se u saopštenju.

 

(srpskainfo)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .